pondělí 30. června 2014

cesta na taiwan

Ahoj!

 Tak jsme konečně dorazili. Cesta byla náročná - dohromady trvala kolem jednoho dne. Ale úspěšně jsme ji zvládli:)

Z Prahy jsme vyrazili v sedm hodin ráno, to znamenalo byt již v pět hodin být na letišti. Cesta do Amsterdamu byla super. Byl to můj prvni let. Vedle nás seděla pani američanka, která byla velice přátelska. Celý let si s námi povídala a dokonce nám fotografii celé její rodiny.:) Do Amsterdamu jsme dorazili v 8:35 . Pani Američanka nás upozornila, že letište v Amsterdamu je veliký.. ale že by bylo přímo obří to jsme nečekali. Asi tak 4x větši jak Ruzyně. Naštěstí jsme měli 4 hodiny na to se ztratit a zase se nalézt. Dalši zastávkou byl Kanton v Čine.
Airbus, kterým jsme letěli, byl fakt dobře vybavenej. Byla zde čínská posádka a stále nám něco nosili. Let proběhl hladce, na to, že jsme letěli 11 hodin.
Přistáli jsme v Kantonu a první věc, která nás přivítala .. byla facka od klimatu. Bylo sice 22 stupňů, ale  hrozný vedro. Teda spis dusno.. čekali jsme další 4 hodiny na Boeing 777, který nás měl hodit do konečný stanice. Cesta byla super:) Letěli jsme nad mořem (jak jinak se také dostat na ostrov, že:) a byly krásně vidět ostatní ostrovy. Jídlo ovsem bylo zklamání..

Tak jsme tedy na Taiwanu. Potkávame dvě holky z Čech,  co také cestujou na stáž. Jedny se bohuzel ztratil kufr.. Nám nastesti ne - jeli jsme s těma holkama již od Prahy, tak bylo štěstí že naše se nezatoulaly. A kdyby, tak  mame dobry pojisteni pro tento případ. Na letišti nás vyzvedla Laura - aiesekařka a vzala nás na bus.  Další cesta byla na nás. Slečna zavolala taxik, řidiči něco čínsky řekla a zabouchla za námi dveře. Tak jedem. Je to jak v Amazing race. Nevíme kam náss veze. A najednou jsme tu. Naše universita je obři. Celý kampus je tak 5x větší jak VŠE. Takže nás ubytovali a vysvětlovali nám, co se bude dít. Na pokoji naštěstí máme klimatizaci, jinak bychom asi pošli :D jinak jídlo je divný.. Je docela pálivý a má zvláštní pachuť. Když jsme udiveně zírali na hůlky, začali se smát a přinesli nám lžíci. Teda něco jako lžíci od bot. Tak jsme neváhali a začli se učit jíst hůlkama. (To s samo neobešlo bez pár narážek :D)  Taiwan je země čaje a ten tu máme stále v různých variantách. Na slako, na hořko, různé příchutě. No, nemůžu říct že je to přímo hnusný. Když se to naředí tak se to dá i pít. Haha, je to prostě nezvyk.

Jsme ubytovaní na kolejích v kampusu. Každý pokoj má 2 postele, svojí koupelnu, ledničku a ... KLIMATIZACI! Žehnám člověku kdo tuto věc vymyslel! Máme nařízeno usínat při 25 stupních.

Tak to by bylo zatím všechno. Za chvilku jedeme s ostatníma do Taipei na noční market. Mám uloženou stránku - Vše co musíte ochutnat na Taiwanu - takže jdeme na to!

Ni hao!

Žádné komentáře: