sobota 2. srpna 2014

01.08.2014 parta v Jiufenu

Ahoj! 
Protoze Lobelie, nase dobra kamaradka, odjizdi do Kanady a tohle byla posledni sance se s ni videt, vyrazili jsme tentokrát na výlet v partě.  Tvorili ji 3 stazisti z Malajsie, jedna ze Singapuru a my. S Tomcou jsme tenhle výlet měli naplánovaný,  tak jeli s nama.
Proc ale s nima necestujeme častěji?  Odpověď je jednoducha - hrozne se couraji.:D Napriklad včera jsme meli v planu Jiufen, vylézt na kopec vedle a ještě sjet dolu k mori. Stihli jsme jen prvni položku a pak trada do Taipei..


Takže. Na zastávku metra, kde jsme se měli sejít dorazili pozdě, takže nam už dva autobusy odtud odjely... o taiwancich se rika, že jsou strašne dochvilni. Když nestihnes dojit vcas, tak raději schuzku zruší.  To se o malaysijcich rict nedá.  No, ono vlastně o nikom z Penty :D
Tak jsme tedy v Jiufenu, městečku v kopcích,  pod kterýma sploucha moře. Těšili jsme se na krasne scenerie, ktere jsme videli na pohlednicích a v pruvodcich. Čekala nás uzká ulička nahňácaná krámkama a turistama. Tam jsme se brodili k jednomu ze vzdalenych stanku se zvláštní specialitou. Vlastně ani nevíme,  jak se jmenuje. Ale ja bych tomu dala název - knedlíky na ledu. Byli to tedy neco jako maly noky se sladkou bramborou a fazolema na hroudě ledu. Bylo to so-so. Ani špatný ani dobrý,  jen tu vodu po ledu jsme na rozdíl od místních nedopili.
Pokračujeme dál do ... muzea koček ?? Tak trávíme pul hodiny v roztomilém krámku s kockama, misto toho abychom obdivovali krasu výhledu. . Na náš popud jsme se konečně hnuli a mizime z uličky k autobusu, který nas veze do zlateho dolu.  Po prohlídce muzea se šineme mini busem na projížďku kolem jiufenu. Bylo nam řečeno,  ze na každý zastavce budeme mit par minut se porozhlédnout.  Tak jsme na jedne vystoupili,  vyfotili se u vodopadu a bus zacal ujíždět.  Naštěstí jsme ho stihli, jen nase mista byla zasedla.. zbytek cesty jsme teda stali a vzhledem k naší neobvykle vyšce, nic neviděli. .
Jsme zpatky v uličce a hledame oběd.  Za 35 ntd dostáváme nudle a tom rejzi s tučným masíčkem. Naštěstí jsme pak narazili na výbornou věc: zmrzlina v lívanci.. mmm! Zjišťujeme,  ze už je kolem ctvrte hodiny a Lobelie musi zpátky do Taipei.  Tak jsme se rozloučili. Oni odjeli a my tam zustali, ze jednu z atrakci stihneme. Na kopec se nam nechtělo,  uz jsme byli dost ušouraní. Tak jsme čekali na bus do Long Dong. Hodinu. Ugh! Po ty době strávené na zastavce a posloucháním tradiční obřadové hudby z blízkého chramu, jsme se rozhodli jet na veceri do Taipei.
Hledali jsme zde pizzu. A byli jsme úspěšní: neco jako italska restaurace. Objednavame si kazdy pizzu za 80 twd a stěžujeme si na maličkè židle a stul. Obsluha nam donesla pizzu velkou jako kolacek. :)
Kdyz jsme sli zpátky na metro, zarazila nás prodejna s názvem: Brýle. Hihi:)
Teď už jsme ve vláčku na cestě na turtle island:)

Žádné komentáře: