čtvrtek 14. srpna 2014

14.08.2014 Taichung - Fotky

Dnešek byl super! 
V sedm hodin nás vzbudil budíček ještě v Kao.Chtěli jsme jít na horu, kde volně žijí makakové, ale bohužel pršelo, tak jsme usoudili, že bude lepší ještě chvilku spát. Takže jsme nakonec opustili hotel v jedenáct a už pelášili na HSR. V 11:30 už sedíme a jedeme rychlostí 280 km/h do Taichungu. Na nádraží rychlostního vlaku (které bylo mimochodem nejhezčí a největší, co jsme tu viděli), jsme nasedli na local train a ten nás odvezl do Taichungu na Main station. Tady jsme se rychle zorientovali a našli hotel. Je moc hezkej, moderní. Bydlíme v pokoji 1111 :D..
Na pokoji jsme plánovali, co bychom tak chtěli vidět a nejvíc nás zaujala cyklistická stezka nad městem. Je rozhodnuto. Mrknuli jsme ještě rychle do blízkého parčíku a najedli se a už se ptáme na nádraží, ak se dostat ke stezce. Měli jsme trochu obavy, aby tam kola půjčovali, ale jak se později ukázalo, byly naprosto zbytečný. Hned jak jsme vystoupili, tak se na nás vrhnul kluk, který hned nabízel kolíčka. Tak jo, půjčíme si je u něj. Dvě kolíčka Giant za 200 twd, to není špatné. 

Vyrážíme na cestu. Nádherná cyklotrasa, lemovaná stromy a někdy říčkou. Bohužel tu byl strašný provoz, ale my, zkušení cyklisté,  v tom umíme kličkovat. Cesta byla mírně do kopce, ale spíš rovinka. Nějakýmu trdlu se ale podařilo ztratit hned po pár metrech mapu (Tom to nebyl), takže jsme se řídili instinktem. Trasa vedle dokonce 1 km studeným a těsným tunelem, ale na druhou stranu to bylo docela dobrý, protože tam byl chládek. Dál už to byly zahrádky, mostíky a rýžová pole. Cesta tam měla 12 km. Protože nám říkali, že můžeme vrátit kolíčko asi tak na půli cesty a protože jsme ho měli vrátit do šesti a bylo za půl hodiny šest, tak jsme se rozhodli tuto stanici najít. Bohužel, jak to tak bez mapky bývá, ztratili jsme se. Hold mé babičky geny nezapřu. Tak si tak bloudíme do šesti, protože nám nějací lidí poradili, ale asi špatně, a v tu vidím dva kluky, co mají stejný kola jako my. Tak na ně mávám. Zastavují a my jim vysvětlujeme situaci. Ale už bylo šet hodin. "Tak pojeďte s náma zpátky na nádraží, my to s nima vyřídíme". Tak jsme jeli. Cestou jsme se zapovídali. V půjčovně nebyl žádný problém a kluci nám už vysvětlují,jak se dostat zpátky do Taichungu, ačkoliv jsme to věděli :D. Pak ve vlaku jsme si ještě povídali a oni nám doporučili kam se podívat. Pak nás dokonce byli doprovodit do shopping mallu. Při zjištění, že jednomu z nich je 28 a druhýmu 29 jsme byli celkem v šoku. Vyměnili jsme si FB a rozdělili se. My s Tomčou jsme šli nakupovat. Koupili jsme si ovoce - hlavně mango:)

Zítra jedeme na Sun moon lake:)















Žádné komentáře: