sobota 16. srpna 2014

16.08.2014 Taroko national park - route 8

Přežili jsme!

Musím se veřejně omluvit Tomovi. Jde o to, že jsme se museli z Taichungu nějak dostat do Hulaienu a Tom trval na tom, že si půjčíme auto a pojedeme právě přes silnici, co je na listu 22 nejnebezpečnějších cest na světě - route 8. Ale byla zde možnost sem jet přes Taipei, ale Tom nechtěl jet přes obyčejnou dálnici. Tak mě přemluvil a jeli jsme tudyma.



Ráno jsme se z našeho krásného hotelu přesunuli na nádraží a pak autobusem jeli přímo k půjčovně Carplus. Přes nějaké to smlouvání si půjčujeme autíčko Mitshubishi Lancer - určené k ralley. Startujeme a nabíráme dvě holky z česka, které pojedou s námi. Hodinu jsme se motali v Taichungu, ale pak už pomalu vyrazili. Chvilku jsme jeli jako na Sun moon lake, ale pak se stočili a jeli na Taroko national park.

Cesta se začala klikatit - přijíždíme do hor. Nádherné výhledy a taky - zima? Co? Poprvé na Taiwanu nám bylo fakt frišno. Přijíždíme do mraků, nad mraky, vedle mraků. Cesta je stále cik-cak a docela provoz. Nahoře bylo i pár vyhlídek a hotely. To jsme ale zatím jeli po silnici číslo 14. Ta trvala tak 2-3 hodiny. Zbytek cesty byl už ale po užší silničce - číslo 8. Trochu jsme měli obavy. Cestou jsme míjeli značky jako : pozor kamzík, nebo pozor opice, ale ani jedno jsme bohužel neviděli:( Začalo nám pršet a v tu chvíli mě trklo, že Tomča si tu cestu fakt užívá. Auto si nemohl vynachválit. Cítila jsem se dost bezpečně, na to, že kolem cesty bylo pár sesuvů. Měli jsme štěstí, že se nám nic ale nestalo. Jen na jednom úseku jsme čekali cca 10 minut, než odklidí nějaký sesuv a to jsme se dost báli, že se budeme muset vrátit zpátky. Bylo zde pár tunelů a tunýlků, většina z nich vytesaná přímo ve skále. Cestou jsme viděli krásný vodopád, výhledy a přímo v Taroku nejznámější vodopád s chrámem. I přes to, že když jsme nějakej ten kus cesty jeli v mraku a mlze, mělo to své kouzlo. Myslíme, že to k tomu prostě patřilo.

Dorazili jsme do Hulaienu o šest hodin později, než jsme vyjížděli a přišlo nám, že řízení v téhle džungli vozidel, skůtrů a chodců je ještě horší než to, s čím jsme se potýkali celý den. Vysadili jsme holky a našli náš super hotel.

Jdeme chrnět - chceme stihnout zítřejší východ slunce na pláži.


1 komentář:

Unknown řekl(a)...

zapomněli jste na fotečky 8-)