sobota 9. srpna 2014

08.08.2014 Konec stáže, začíná cestování! Aquarium, Kaoshiung, last day

Ahoj!

Dnešek byl super, ale zároveň smutný. Rozloučili jsme se (nadobro) s Pentou. Poslední den!














Ráno jsme se pořádně nabaštili, protože jsme si kompenzovali brzké ranní vstávání. Pak jsme vyrazili do jaderné elektrárny. Exkurze byla stejně zajímavá, jako všechny ostatní, co jsme tu zažili. V čínštině. Potom jsme jeli dál do Aquaria. Navim, jestli si pamatujete, jak jsme byli nadšení z Yeliu ocean worldu (a pak jsme to odvolali kvůli delfínkům :D). Ale tohle bylo tak stokrát větší. Bylo to přesně to, co jsme očekávali od Yeliu. Obrovský akvária, proskledný tunely a velryba (nebo něco na ten způsob)! So cool! Moc se nám tam líbilo, ačkoliv jsme dost nechápali, proč paní vykládala deset minut  obrázku ryby a u akvárka se pak jen proběhlo...

Dál jsme s ostatníma jeli do Kashingu, doprovodit je na HSR zároveň se rozloučit. Hlavně s ostatníma stážistama. Byl to fakt super týden. Některý z nich už neuvidíme, ale například s Fran jsme se domlouvali, že se potkáme v Hulai.

Když jsme jim naposled zamávali, vydali jsme se MRT do našeho hostelu. Je hrozně fajn. Vypadá to tu hrozně domácky a má jednu zvláštnost - spí se v jedné velké místnosti, ale pozor! Ve stanech. Hrozně srandovní.

Večer jsme si prošli přístav. Tady ta část Kao je hrozně moderní a krásná. Nejvíc nás zaujmula stavba Kaoshiung 85, která je stavěná, jakověž z lega. Jakto že přežije tajfuny? Když je o nich řeč, jeden, který je u Japonska, nám sem přivál déšť, takže tady na jihu nechytáme sluníčko, na které jsme se tak těšili :(.

Zítra vyrážíme brzo ráno do Kentingu znova, právě na krásné pláže a přírodu.












Žádné komentáře: