úterý 12. srpna 2014

12-08.2014 Kaohsiung - Fotky

Konečně odjíždíme z toho smrdutého hotelu. Na zastávce v pláštěnkách čekáme na autobus. Řidič říká, že do Kaoshingu nejede, ale nějaké paní nás ujišťují, že ano. No tak, co nám zbývá, jdem to zkusit. Platíme NT24 a šupajdíme do Kao.

Snídáme v mekáči a remcáme nad předpovědí počasí. Prší. A ještě dlouho bude. Horší je, že cestou do Kao byla párkrát zaplavená silnice. Vyrážíme hledat nový hotel, ale nebylo to tak těžké - bydlíme hned u Main station. Je to tu moc hezký, né tak jako v Henghungu, ale líp než v přístavu.











Kaohsiung totiž není žádný zapadákov. Při počtu cca 2 700 000 obyvatel má MRT se dvěma linkama. Takže je lehké se tu pohybovat. Každopádně město není tak rušné, jako třeba Praha a už vůbec ne, jako Taipei. Má všechno: historii i modernu, kvalitní obchody i night market, letiště, HSR, Zoo... Dokonalý město. Bohužel jej zasáhla ta exploze. Ačkoliv zprávy ukazují, že díru po explozi zaplavuje dešťová voda, my jsme toto místo ještě neviděli.

Tik tak, tik tak,... Musíme vyrazit! Na hlavním nádraží nás poslali na HSR station, kde jsme se konečně domluvili a našli autobus, který nás má vzít na velice zajímavé místo: obří sochu Buddhy a celý komplex. Bohužel tedy pršelo, tak jsme si zašli do Starbucks na kafíčko a dortík a pak teprve vyrazili. Údiv, který následoval, se nedá popsat. Nádherná obrovská socha Buddhy nad pyramidou, kam vede cesta lemovaná několika pagodama. Ohromující. Fotíme a kocháme se, Tomča někdy zabručí, že má na foťáčku kapičky. Takhle dopoledne tam naštěstí ale nebylo tolik turistů, ale postupně přibývalo. Ale zase tu chodili mniši, kteří se na nás divně dívali, když jsme navštívili jeden z chrámů. Až pozdě jsme si přečetli, že máme být vhodně oblečení.

Strávili jsme tam asi 2 hodiny a už se valili zpátky do Kao autobusem. Když ale tentokrát cesta busem byla stresující, protože pan řidič se nás snažil obrat o stovku. Naštěstí jsme to vyřešili a všichni byli spokojení. Až na něj. Rozhodli jsme se jít na velmi známé místo : Lotusové jezero. Bylo by bývalo bylo nádherný, kdyby bylo bývalo nepršelo. Ale mělo to jedno pozitivum: déšť odradil turisty, takže jsme tam byli jediní. Jezero lemuje spoustu soch různých bohů a také chrámy. Ovšem nejzajímavějším lákadlem jsou dvě pagody - Tygří a Dračí. Jen škoda, že byly zavřený. Když jsme se vydali zpátky do shopping mallu, přestalo pršet. Super. Počasí si z nás dělá legraci.

Dneska jsme ještě stihli dojít do čtvrti, kde prodávají jenom elektroniku. Vzhledem k tomu, že mají v každém krámu to samé, tak je tu velká konkurence a ceny jsou nižší, než obvykle. Že bychom si tu nakoupili?:)

Zítra nás čeká Tainan:)























Žádné komentáře: