pondělí 18. srpna 2014

17.08.2014 splachla nas vlna, Hualien

Vcera jsme si udelali odpočinkový den. Protoze uz cestujeme vic nez tyden v kuse, tak uz jsme z toho dost unaveni



Rozhodli jsme se tedy jet na plaz. Ale brzy rano. Chteli jsme totiz stihnout vychod slunce nad mořem.  V pět ráno jsme se tedy vzbudili a jeli ještě našim autíčkem na nedalekou pláž, ktera je znama pro sve vychody slunce. Sedli jsme si na oblazkovou plaz a spplu s dalšími desítkami taiwancu a turistu sledovali vychod. Bohužel obzor byl zality mraky, ale na krase to moc neubralo:) romantika.

Vratili jsme se na pokoj a hodinku jeste spali. Pak uz jsme museli vrátit auto:(. Kousek odtud bylo vlakové nádraží,  tak jsme rovnou jeli do stanice Chongdr. Tam nas jedna mila taiwanka nasmerovala na tajnou plaz. Sli jsme asi 15 minut po rusny silnici (tom projlasil ze cesta tam bylo to nejbezpečnější cp jsme tu zazili). Plaz byla dloouha a stalo zde par taxiku a lidi, co se chystali na kajaky. Jinak nikde nikdo. Sli jsme asi deset minut po plazi abychom si nasli hezke misto na koupani. Pred nama more, za nama hory, vedle nas utes a nad horama mraky. Raj!

More bylo krasne pruhledne. Na to, ze plaz byla cerna. Bohužel  byly obrovske vlny. Toma jedna dvoumetrova smetla. Ja se bala, ale pak me tom protahl do moře a krásně jsme plavali. Jen nas asi zahla medúza.. cely den jsme strávili tady, protoze tadyta zastavka byla zapadakov a další vlak jel az za 4 hodiny.

Zpatky na pokoji jsme si planovali, jak dojdem na night market a na jidlo. Ale jen co jsme prisli a vysprchovsli se, tak jsme usnuli jak spalci. Bylo osm a my spali fo osmi dalsiho rana.


Žádné komentáře: