pátek 18. července 2014

17.07.2014 - day off! Vodopad ve Wulai

Volno! Po tydnu konecne volno!
Vyrazili jsme do hor na turu. Ne, nejsme blazni, abychom rekli pravdu, docela nam tohle chybi - prochazky, vylet do prirody.. tak jsme se zeptali ucitelu co a jak, protoze ty uz tam byli a vyrazili. Jeli jsme rychlovlakem do taipei a pak dobrodruznym autobusem primo na misto. Proc dobrodruznym?  Protoze jsme po dobu 40 minut stali v preplnenym autobuse na jedne noze, ktera pritom ani nepatrila nam. A to neni vsechno. Jeli jsme do kopce, takze zadna pekna rovinka - poradny serpentiny.. konecne jsme dorazili na misto a byla to nadhera! Krasny lesy porostly kopce. Necekejte tu jehlicnany. Jenom listnace a palmy. Nadhera! Prosli jsme si mestecko a kochali se krasnym pohledem na kopce a ricku linouci se udolim. Ale co nas upoutalo nejvic byl pohled na velikej vodopad, ne olik sirokej jako vysokej. Nadhera! Bohuzel jsme dostali hroznej hlad. Tak jsme zacli hledat restauraci a.. ale nasli jsme lanovku.  Na informacich nam moc nepomohli, nemluvili anglicky. Zatim ale to bylo poprvy, v samotnym mestecku jsme potkali spoustu lidi ze Singaporu, ktery se s nama zapovidali:) zjistili jsme od ostatnich stazistu, ze Singapore je u nich neco jako u nas Svycarsko-vysoka zivotni uroven a hodne lidi pracuje v bankovnictvi. To same Japonsko, tam lide jezdi jako my do anglie.


pokračování po rozkliknutí

Kde jsem to skonci.. aaa tady. Takze jedeme lanovkou nahoru a nevime co nas ceka.. a byl to: prekrasny vyhled. Pripodobnila bych ho prave Svycarskemu grand canonu, krasa! Po nekonecnych shodech jsme vystoupqli jeste vic a objevili diky jednomu paru prave ze Singaporu restauraci. Horsi jidlo v restauraci jsme si v zivote nekoupili. Nudle a hovezi maso. Nechali jsmr tam 280 kc (prepocteno) a polovinu obou obedu a vyrazili dal. Cekla nas ricka, ze ktere se pozdeji stava vodopad. Tak jsme si tam trochu vycabrili nozky a ali dal. Jenze.. najednou zklamani. Podle prospektu jsme cekali neco trosku jinyho. A ne zarostly jezirko, chatraly autodram a dva opelichany pstrosy. Tak jsme se otocili na podparku a sli se zase kochat vyhledem. Na ceste nas obklopovala sposta nadherne zbarvenych motylu a obrovskych pavouku. . Vzali jsme to jinou cestou, protoze jsme hledali bezplatny lazne, ale nikde nebyli.  Tak jsme jeste navstivili chram, kde nam dokonce dovolili fotit. A pak se vydali zpatky do taipei (tentokrat jsme nastesti sedeli) v taipei jsme nasli mekac a konecne se poradne a levne nadlabli. A taky ucpali wc:D abyste to nepochopili spatne.. chci sem psat proste zivot na taiwanu, takovy jaky je.. takze nejento, ze na hodne mistech maji slapadla.. tak oni toalenti papir nehazi do zachodu (vetsinou jsou vsude, jen u nas na universite ne, ale na dormu mame nornalni wc, kde tohle prdly pravidlo nedodrzujeme), ale do odpadkovyho kose vedle. Takze tak. pak jsme prochazeli nocnima uzouckyma ulickama, ktere byly lemovany stankama se vsim moznym. Po navsteve nekolika kamennych obchodu jame zjistili, ze je to tu fakt levny! Stejna cena, ale jina mena! Takze mam novy boty a tom si koupi priste taky. A nejsou tobpadelky. Teda doufam:D a nerikejte to mamce, ja vim, ne jela jsme sem nakupovat :D. .
Takze to by bylo asi vsechno. Na pokoji mi nejde internet, tak to sepiauju ted, na ceste na kajaky, takze fotky pridam dneaka vecer spolu s dalaim clankem.:)

Žádné komentáře: