úterý 22. července 2014

22.08.2014 Day off!



Volno a blizi se tajfun. Museli jsme tomu přizpůsobit náš plán. Proto jsme jeli pouze do Taipei navštívit památky, které jsme ještě nevideli. Prvnim byl chram Mengjia Longshan Temple .Byl oprvdu nádherný, obrovsky a tim padem nejvíce navstevovany, atak tam bylo narvano. Lide se tam modlili a davali obeti nejčastěji  podobe ovoce.

Pak jsme se ztratili. Po navsteve 7/eleven jsme se zase nasli a vyrazili dal k dalsimu chramu. Ten vypadal velice podobne, akorát v mensi verzi. B ohuzel se nam vybila druha baterka do fotacku, tak jsme vzrazili poridit novou, jelikož tomuv canon je made in Taiwan, tak to nebylo tak tezke. Vlastne, když jsme narazili na první prodejnu, tak jsme si nemohli nevšimnout, že celá čtvrť je cannon! A další čtvrť byla plná obchodů s nábytkem, a další se sušenýma houbama a sépiema a další zas s jídlem… Tak takhle to tedy je..



Metrem jsme dorazili k  Chiang Kai-shek Memorial Hall .Když jsme přišli, tak nás čekali dvě naprosto stejné, naproti sobě stojící, obrovské budovy v tom pravém asijském stylu. Obě jsou to divadla a my se nemohli vynadívat na jejich majestátnost. K našemu údivu ale toto nebylo jediné, co zde stálo na počest Chiang Kai-sheka. To hlavní byla totiž monumentální bílo-mramorová stavba vzádu za vstupní branou. Uvnitř tohoto pomníku se usmívá sám Chiang Kai-shek.  Po cestě k němu se nám začínal ozývat tajfun – začalo pršet. Vešli jsme dovnitř a kochali se. Velikánská bronzová socha a před ní dva vojáci. Máme nějaké štěstí na výměnu stráží, takže již podruhé u některého z memorial hallů jsme viděli jejich výměnu. A musim říct, že oproti tomu je změna stráží u pražského hradu jen procházka. Jde z nich strach..


Další zastávkou byl Dadaocheng Wharf. Tedy přístav. Tam jsme došli uplně zounořený, tak jsme si sedli, chvilku se dívali na přistávající letadla a ryby skákající do ohromných výšek. Když v tu ránu začlo pršet. A stále víc  a víc, že jsme se rozhodli hledat metro. A najednou hroyná smršť kapek a do toho hromy a blesky. Bylo to dost strašidelný, utíkali jsme a konečně našli metro. Pod zemí, jakoby nikdo o nějakém tajfunu nic nevěděl.. Tak jsme si dojeli na main station a tam jsme si v nákupním středisku koupili nový suchá trička s motivem I love TW a ihned se na wc převlíkli.
Vlakem jsme dojeli do naší stanice a tam zjistili, že autobus už nejede. Tak jsme si vzali taxíka a dorazili na universitu. Tady to je obrácený vzhůru nohama. naštěstí ne doslova. Musíme naplánovat zítřek, protože tajfun se tudy prožene během dnešní noci a právě středy. Nevíme jak to bude, ale taiwanci to berou docela na lehkou váhu. Já se třeba docela bojim. Natočili jsme si dostatek vody a jdeme chrnět.
Myslete na nás, ať si to tajfun rozmyslí a uplně zmizí.
Chiang Kai-shek Memorial Hall




















Žádné komentáře: