středa 2. července 2014

1.7.2015 Den druhý - děti se řítí

Ni hao

Druhy den (teda pro děti je to Day 1) byl celkem náročný. Vstávali jsme brzo po celkem blbý noci, protože jsme se ani jeden moc nevyspali. Mě totiž večer navštívil obří pavouk a Tom mě musel přes gmail uklidňovat.:D

Dopoledne přijely děti a my je museli jít vyzvednout. To znamenalo asi 2 hodiny postávat na sluníčku v našich super oranžových tričkách a vítat děti a rodiče. Někteří si nás i vyfotili. Ale jinak to bylo hrozný, stát pod taiwanským sluníčkem v plném žáru.. Poté následovalo zařazení dětí do jednotlivých skupin - Děti (K1,K2) a týnejždři (T1,T2). Já mám K1 - nejmaldší děti = nejmenší znalost angličtiny. So, why not... Děti mezi sebou furt mluví čínsky. A hrozně zlobí. A když po nich nekdo něco chce, tak jen koukají a neodpovídají ani anglicky ani čínsky. Teda, mám tu 3 hodně šikovný. Jeden z nich je Nathan,se kterým Tomča sdílí pokoj. Tomul má zase skupinu T2. Myslim, že s nima vychází celkem dobře, jen teda jeden stále nechce poslouchat, tak ho Tom včera srovnal:D. Můj parťák - Chopper, se někdy k nim chová někdy dost drsně. Na děti hodně řve. V příručce je pravidlo, že na ně nemáme řvát, proto já to dělám po dobrým. Naštěstí jsme vymysleli jinou metodu jak je srovnat.

Zpátky k dni. Byl oběd a potom seznamovací hry. Moje děti si nemohli ani zapamatovat svoje jména navzájem. Achjo, snad to bude lepší. Po tom jsme se stěhovali.

Kemp má vlastí táborovou hru. Protože jsme na škole oddělení cestovní ruch, tak jde o téma cestování. Každé dítě dostalo svůj pas, kam budou sbírat razítka a nálepky za splnění úkolů. Včera jsme teda navštívili cestovní agenturu, letiště (pozor! tahle škola má svůj model letadla a letiště v jedný třídě, ostatní třídy jsou vybaveny podobně, i agentura a:), hotel, casino a na poslední zastávce si děti vytvořili jméno skupiny a její vlajku. Moji malí andílci si začli říkat fire angels.. Někdy zamění angels za teachers a myslí si jká je to sranda. (oni nám neříkají consulors, ale teachers, přestože my nejsme učitelé, učitelé jsou tu dva, ale k tomu se ještě dostanu).

Po večeři bylo Welcome party. Good. My s tomem jsme byli naprosto vyřízení. Mě dokonce natekla kolena. Večer jsme tedy strávili hraní her. A taky.. zpívání Penta-hymny.
Všichni jí zbožňují. A všichni taky hrozně rádi zpívají. S Tomem jsme docela koukali :D. Pak jsme měli pozní večeři a pak jsme šli KONEČNĚ spát. Ten nám den dal fakt zabrat..


Žádné komentáře: